Tabak Indonézie

Tabak Indonézie

Pestovanie tabaku sa v niektorých regiónoch Indonézie stalo dôležitou poľnohospodárskou komoditou.

Indonézia je druhým najväčším trhom s cigaretami na svete a vzhľadom na obchodné obmedzenia v Číne je to najväčší trh zmysluplne dostupný pre medzinárodné spoločnosti.

Indonézia nesie značnú tabakovú záťaž s takmer dvoma miliónmi prípadov chorôb súvisiacich s tabakom a viac ako dvestotisíc úmrtími súvisiacimi s tabakom ročne. Kontrola tabaku v Indonézii napreduje, ale zaostáva za ostatnými krajinami.


V roku 2019 bola prevalencia neustáleho fajčenia medzi dospelými v Indonézii 32,8 % (pričom neoficiálne fajčí v Indonézii skoro každý), čo môže korelovať s vysokou záťažou pre ekonomiku. Preto je naliehavo potrebné odhadnúť ekonomické náklady spojené s užívaním tabaku, ktoré sú pre politikov kľúčové pri plánovaní poskytovania zdravotnej starostlivosti a iných verejných výdavkov.


Od roku 2018 medzi hlavné tabakové spoločnosti v Indonézii patrila dcérska spoločnosť Philip Morris International HM Sampoerna s 28,3 % podielom na trhu s cigaretami podľa objemu (Philip Morris Indonesia vlastní ďalších 4,8 %).

Indonézsky tabak je kvalitovo na vysokej úrovni, chuťovo veľmi radi experimentujú s rôznymi chuťami - ručne šúľaný tabak sa dá nájst vo viac než 50tich príchutiach! 

Od príchutí ako ľad, whisky, kokos, mäta, káva až po najznámejšie cigarety, na ktoré je Indonézia velice hrdá a počas BUBO zájazdov Indonéziou mnoho nefajčiarov ochutná tuto raritu - klinčekové cigarety! Cigarety s kúskami klinčekov, alebo nazývané kretekové cigarety sú veľmi populárne a velice voňavé!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Bali (IND), Indonézia


náročnosť

14 dní

Trvanie

4543
K

Ázia  

Indonézia


náročnosť

14 dní

Trvanie

3216 4594€
K

Ázia  

Bali (IND), Taiwan, Macao, Hongkong, Indonézia, Čína


náročnosť

15 dní

Trvanie

3871 4554€
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Waerebo – najkrajšia dedina Indonézie Blog

Blog Waerebo – najkrajšia dedina Indonézie

Indonézska dedinka Waerebo, ukrytá vo vysokých horách úžasného ostrova Flores, je poslednou svojho druhu. Útočisko Manggarajcov, tradičné domy a…

Adam Trepáň 12 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: