Thang Long - tradičné vodné bábkové divadlo

Thang Long - tradičné vodné bábkové divadlo

Vodné bábkové divadlo Thang Long je najlepším miestom, kde môžete byť svedkami rovnomennej umeleckej formy, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou krajiny. Prax vodného bábkarstva sa začala pred 1 000 rokmi vo vodou naplnených ryžových poliach severného Vietnamu.

Tradícia siahajúca až do 11. storočia sa začala ako forma zábavy. Keď ryžové polia zaplavila Červená rieka, objavili sa bábkari s drevenými bábkami, aby vystúpili a zabavili vidieckych ľudí. Rozprávali sa mnohé príbehy – z každodenného života farmárov a rybárov, legendy o drakoch a iné historické príbehy.

Vodné bábkové divadlo Thang Long ponúka najautentickejší zážitok s vietnamským orchestrom, ktorý hrá tradičné piesne o poľnohospodárskych úrodách a mýtických legendách, ktoré hrajú bábky v kaluži s vodou. Slávna starodávna vietnamská tradícia, vodné bábkové divadlo, sa používa už tisíce rokov.

A keď ste na zájazde vo Vietname, nie je lepšie miesto, kde to zažijete ako v Thang Long -  vodnom bábkovom divadle v Hanoji. V jedinečnom predstavení, aké nemá obdoby, sa prostredníctvom bábok na vode rozprávajú historické príbehy.

Chcete vidieť legendu o vrátenom meči v podaní šikovných bábkarov a sprievodu tradičného orchestra? Pridajte sa k nám a zažite na vlastné oči šikovnosť a kreativitu ľudí, ktorá slúži na vyčarenie úsmevu deťom, ale i starším už viac než tisíc rokov, my tam s BUBO ideme. A čo vy, pridáte sa?


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3700 4353€
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3329
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3675 4594€
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta?

Vietnam je ázijský cestovateľský šperk s unikátnou históriou a výnimočnými prírodnými aj architektonickými lákadlami. Viete, ktoré pamiatky sa…

Viktor Háber 12 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: