Okrem beznej konzumacie indonezskych specialit sme tentokrat vyskusali nieco viac. Co tak naucit sa niektore jedla varit? Vidiet domaceho kuchara priamo v akcii pri sporaku? Preco nie? Navstivili sme preto Yusufa, ktory pre nas pripravil pohostenie. Po uvodnom obcerstveni, hor sa do prace. A co sme varili? Tak najskor kurca dusene so zazvorom a citronovou travou. Neskor hovadzie so zeleninou a vodnym spenatom. Tempe – tradicne jedlo zo sojovych bobov. Nechybala samozrejme ryza, klasicka biela hehe, ale aj prazena kuracia - Nasi goreng ayam. No a co sme navarili to sme si aj zjedli a bolo to naozaj vyborne. Sedeli sme tradicne na zemi, jedlo porozkladane pred nami a sami sme si vyberali podla chuti, ale kazdy vyskusal vsetko, lebo nielen vona ale aj chut nas priam nabadali dat si este aj duplu. Po dobrom obede sme mali moznost trochu aj podebatovat o vsetkom moznom a trochu aj vidiet sposob zivota domacich obyvatelov. Co by to bol za obed, keby nebol dezert. Aj na toto bol nas hostitel pripraveny. Puding kavovo-vanilkovej chuti a vysmazili sme si aj banany – Pisang goreng a posypali syrom. Oslovili vas tieto riadky? Tak tu mam odkaz pre tych, ktory sa sem do Indonezie chystate. Ak budete mat chut, kludne si mozeme urobit repete a nieco dobre pod zub si tiez spolocne navarit.

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Indonézia

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia v cene

Preplatíme vám test aj domácu karanténu