Zázračný opunciový kaktusový olej z Maroka

Zázračný opunciový kaktusový olej z Maroka

Opunciový kaktusový olej je najnovší elixír krásy z Maroka. Vyrába sa z divokých alebo pestovaných kaktusov hlavne v južných oblastiach Maroka. Kaktusový olej spracovávajú kooperatívy žien tradičnými metódami extrakcie lisovaním za studena. Táto metóda je veľmi náročná na prácu a čas. Olej zo semien opuncie je jedným z najdrahších skrášľovacích olejov na svete pre svoj spôsob extrakcie, kde je na výrobu jedného litra oleja potrebné obrovské množstvo semien.

Kaktusový olej má rekordne vysoký obsah tokoferolov, vitamínu E a omega-6 mastných kyselín, ktoré vyživujú a chránia pokožku. Vysoký obsah vitamínu K a zinku pomáha pri hojení tmavých škvŕn a jaziev. Aminokyseliny a antioxidanty v tomto oleji zlepšujú elasticitu najmä suchej alebo zrelej pleti. Olej zo semien opuncie môže mať textúru s hlbokou penetráciou, čo je veľmi vzácna kombinácia a robí pokožku mimoriadne jemnou a zamatovou.

Je bezpečné ho používať aj počas tehotenstva. Tento vzácny olej bojuje proti účinkom starnutia. Vráskam sa samozrejme nedá zabrániť, no vždy sa dajú použiť prírodné produkty, ktoré pomôžu pokožku zjemniť a zvrátiť účinky starnutia. A presne tu prichádza na rad opunciový olej, ako olej s antioxidačnými vlastnosťami. Ľahko sa nanáša, rýchlo preniká bez zaťaženia pokožky.

Výsledkom je, že pokožka je vyživená, hustá, napnutá a v skvelej forme bez ohľadu na ročné obdobie. Navyše ho odporúčame používať aj počas studených zimných mesiacov. Tento magický olej je dobrý na akné, upokojuje najcitlivejšiu pokožku a podporuje obnovu buniek. Či už sa pupienky po akné objavia z hormonálnych alebo iných dôvodov, čistý olej z opunciových semienok sa tiež odporúča, aby pomohol zmierniť túto zmiešanú alebo mastnú pleť.

Tento rastlinný olej je vhodný aj na nechty a ruky. Ruky sú obzvlášť namáhanou oblasťou nášho tela, ktorá si zaslúži osobitnú pozornosť. Vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam je tento vzácny opunciový olej nevyhnutným spojencom pre ruky vystavené chladnému podnebiu, opakovanému umývaniu a opakovanej expozícii. Produkty s opunciovým olejom pomôžu rukám, aby boli pružnejšie, jemnejšie a chránili sa tak pred známkami starnutia.

Obsah vitamínu E v opunciovom oleji je najvyšší spomedzi všetkých kozmetických olejov. V skutočnosti obsahuje viac vitamínu E ako čistý arganový olej.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Maroko

08.09. → 17.09. +10 termínov

náročnosť

10 dní

Trvanie

1669 2350€
E

Afrika  

Maroko


náročnosť

8 dní

Trvanie

1517 1850€
K

Afrika  

Tunisko, Maroko


náročnosť

16 dní

Trvanie

2723 3890€
Fez - najzachovalejšia medina a farebné koberce Fez

Fez Fez - najzachovalejšia medina a farebné koberce

Najobľúbenejšie marocké mesto BUBO klientov? V našich anketách často dominuje Fez. Úžasné mesto, ktorého medina je jednou z najlepšie zachovaných…

Michal Repta 15 min. čítania
Ramadán na vlastnej koži Prémiový blog

Prémiový blog Ramadán na vlastnej koži

Ramadán - všetci tento terminus technicus poznáme. Mnohí aj vedia, že ide o mesačný pôst moslimov. No ja pravidelne už niekoľko rokov skúšam…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
Atmosféra Ramadánu naživo Prémiový blog

Prémiový blog Atmosféra Ramadánu naživo

Takto to vyzeralo v deň vzniku týchto fotografíí, na prvý deň Ramadánu. Cez zážitky sa vám pokúsim tú atmosféru priblížiť.

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: