Do Egypta prichádza vysnívaný Orient Express

Do Egypta prichádza vysnívaný Orient Express

Spoločnosť zastupujúca Orient Express La Dolce Vita a Orient Express Hotels plánuje zaviesť nový spôsob prepravy v podobe vysnívaného vlaku medzi Káhirou a Horným Egyptom.

Egyptské národné železnice, egyptské ministerstvo turizmu a starožitností a ministerstvo dopravy v nedeľu 17. marca 2024 podpísali dohodu s „Arsenale“, spoločnosťou stojacou za skupinou Orient Express La Dolce Vita a Orient Express Hotels, aby implementovali na ceste naprieč Egyptom mimoriadnu novinku, a to luxusný vlak Orient Express .

Tento luxusný vlak má byť spustený v roku 2026, aby prepravil cestovateľov z Káhiry do Horného Egypta, cez Luxor, Asuán až k Abú Simbel, s vybranými zastávkami cestou pri veľkolepých pamiatkach Egypta.

Hostia vlaku, ktorý nazvali „Land of the Pharaohs - Krajina faraónov“, budú cestovať v prepychu, o akom už celé generácie hovoria všetci cestovatelia, slávne ikony či literárne legendy. Luxusný vlak „Land of the Pharaohs - Krajina faraónov” stelesňuje tento étos.

Štyridsať bohato zdobených kajút bude domovom ďaleko od domova. Trblietavé pozlátené vozne, vytvorené s precíznosťou na detail, budú ponúkať útočisko rafinovanosti a pohodlia, kde si hostia môžu oddýchnuť uprostred honosného prostredia. Kľukatou cestou popri majestátnom Níle, cestujúci zažijú umenie trávenia voľného času. Budú si môcť vychutnať chvíle pokoja s neustále sa meniacimi výhľadmi za oknami vlaku, či už s koktejlom v ruke alebo s množstvom gastronomických špecialít, ktoré budú ponúkať najlepší šéfkuchári tohto novodobého Orient Expressu.

A, čo je najdôležitejšie, na každej zastávke budú čakať najväčšie divy sveta.

Táto správa prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo Arsenale oznámilo spustenie „Dream of the Desert - Púštny sen“ v Saudskej Arábii, 800-míľovej trate vlaku, ktorý sa začne v Rijáde a poputuje na severozápad k hranici s Jordánskom.

A keďže sa mierové úsilie medzi Egyptom, Jordánskom, Izraelom a Saudskou Arábiou posilňuje, dúfame, že raz tento luxusný vlak začne trasou v Káhire a skončí v Saudskej Arábii.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

1950 2785€
K

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

2027 2385€

Detské zľavy

Dovolenka Egypt - maximálne poznanie  s deťmi
F

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

2565
Najunikátnejšie hotely sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najunikátnejšie hotely sveta

Keď je hotel dôvodom na cestu. Unikátnosť, to je lepší servis ale hlavne príbeh, ktorý sa oplatí spomenúť. Unikátnosť - to je odvaha byť iný, byť…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania
Alexander Macedónsky Prémiový blog

Prémiový blog Alexander Macedónsky

Najúspešnejší Európan? Vzor každého ambiciózneho muža? Aj po vyše 2 000 rokoch jeho meno pozná každý. Na človeka, ktorý sa rozhodol dobyť celý…

Ľuboš Fellner 45 min. čítania
Káhira - pulzujúce srdce Afriky (časť 2.) Káhira

Káhira Káhira - pulzujúce srdce Afriky (časť 2.)

Káhire sa hovorí aj Matka sveta, a keď sa prechádzate jej ulicami, či obdivujete najväčšie pamiatky, ktoré práve tu história zanechala, pochopíte…

Miroslava Dlhá 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: