Fugu, drozdy a okonomiaki

M

Marek I. z BUBO

A opat su tu spravy z Japonska. Navstevu Hiroshimi sme ukoncili ochutnavkou tradicnej miestnej kuchyne. Zrucny kuchari nam na obrovskych platniach pripravili nieco ako miestnu pizzu, ktora s pizzou nema nic spolocne okrem toho ze je okruhla. Rezance, vyhonky, krevety, bravcovinka, na tom placka a cele zaliate omackou mnam, mnam. Rychlo-super vlacik nas rychlostou blesku dopravil do kulturnej duse Nipponu, do Kyota a my sme tak mohli pokracovat v prieskume tohoto nadherneho ostrovneho statu. Najskor zlaty pavilon, obklopeny jazierkom s volavkami, kamennu zahradu ale aj obrovsky dreveny chram Todaiji, so 430 tonovym Budhom na ktorom je 130 kg zlata. Okolo neho sa prechadzaly srnky, ktore boli po par ryzovych krekroch az prilis priatlske, chvilu nam chceli zjest bundy a listky do chramu a skakali ako v cirkuse. :-)))))) Ale neostalo to len pri chramoch vcera vecer sme ochutnali rybu Fugu, ktorej pecen a koza obsahuju Tetrodoxin jed oproti ktoremu je kyanid teple mlieko s medom. A ty najodvaznejsi si dali aj kusok koze a sake z vypraznou plutvou a pocitili sme ako nam zdrevenel jazyk. Dnes pri aleji z 5000 bran v chrame Fushimi Inari opekali drozdy, tie vsak nikto neochutnal :-))). No a najviac hrdy sme na zazitok s Budokanu. Nacapali sme tam strielat z luku asi 60 rocne babicky. Len si to predstavte: luk vacsi ako oni, babicka si najskor v plnom sustredeni uviaze okolo pliec posilnujuci kus latky, napne tetivu a vystreli v jednom uzasnom plynulom pohybe. Naaaadhera jednoducho Japonsko.

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Japonsko

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia

Vrátenie peňazí pri pozitívnom teste