Do Hirosimy sme sa prirutili rychlostou 330 km/h. Mesto, zrovnane zo zemou pred 65 rokmi, dnes prosperuje a na rozdiel od Tokya, nas tu cely cas ovieval prijemny vanok. Miestnu specialitu Okonomiyaki, nam pripravili na obrovskych platniach Japonski kuchari. Rezance, omeleta skrizena s jamovou plackou, cibulka kapusta, krevety ci slanina a cele to poliate specialnou omackou z byliniek, soje a ryb. Takto vyzera kedysi lacne, povojnove jedlo a`la co dom dal, dnes miestna specialita. 25 km od mesta plava na mori slavna brana Torii, Japonci hadzu do modlitebnych mlyncekov peniazky, tlieskaju pri modleni a na trhu sa opekaju ustrice. Vsade navokolo vladne pokoj a po uliciach sa prechadzaju krotke srnky. Po dvoch dnoch sme opustili nas krasny hotel z vyhladom na mesto a znovu Japonskym bielym drakom Nozomi 700 sme sa vyse 300 km rychlostou presunuli, tentoraz do Kyota, kulturneho srdca Japonska. 1600 chramov ale aj sklo-ocelova, super moderna zeleznicna stanica. Presli sme sa po mostiku zavesenom v 80 metrovej vyske nad jej atriom a odfotili pod staruckou branou na schodoch, po ktorych kracal nielen Tom Cruise vo filme Posledny Samuraj. Vcera sme sa boli pozriet na Kendo, rev a udery bojovnikov v kimonach a maskach sa rozliehali z Budokanu este predtym, nez sme sa dostali do haly. Dnes vecer sme zas videli Zenove cvicenie s naozajstnymi ostrymi samurajskymi mecmi, Iaido. Zajtra nas este caka Osaka, samurajsky hrad a zaverecne Sake.

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Japonsko

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia v cene

Preplatíme vám test