Kjolle - Reštaurácia

Kjolle - Reštaurácia Reštaurácia najlepšej kuchárky sveta

Reštaurácia, ktorá nesie názov Kjolle sa umiestnila v svetovom rebríčku na 16. mieste, jej majiteľkou je šéfkuchárka menom Pía León. Pía pracovala v Central reštaurácii 12 rokov, vypracovala sa na šéfkuchárku, kde pracovala po boku svojho manžela Martíneza. V roku 2018 sa Pia dostala do centra pozornosti otvorením vlastnej reštaurácie Kjolle, kde v roku 2021 získala medzinárodné uznanie za najlepšiu svetovú kuchárku. Reštaurácia sa nachádza v hlavnom meste Peru, v Lime.

Kjolle, je pomenovaná po strome, ktorý rastie vysoko v Andách, je to reštaurácia, ktorá berie úžasné a zaujímavé ingrediencie, ktoré sa nachádzajú vo všetkých kútoch Peru a spája ich, aby vytvorila skutočne inovatívne jedlá.

Kjolle ponúka 8-chodové degustačné menu s názvom „ Kjolle Experience “ ktorého cieľom je predviesť prírodné krásy Peru. Ponuka odráža aktuálne ročné obdobia Peru, a to čo momentálne inšpiruje León, či už ide o nedávny projekt s Mater Iniciativa, ktorý skúma vzácnu rastlinu v Amazónii, alebo množstvo morských plodov pochádzajúcich z pobrežia Peru.

Leonine najznámejšie jedlo sa volá Many Tubers a skladá sa z opečených žltých a červených plátkov olluco, koreňa podobného andskému zemiaku, ktoré drží pohromade krémová pasta z ocaň hľuzy z horských oblastí, podávané na koláči vyrobeného z cesta cañihua, obilnina podobná quinoi.

Jedálny lístok vás zavedie na cestu po celom Peru, od mušlí na pobreží až po andské hľuzy.Keď vstúpite do budovy v reštaurácii, stretnete sa s rôznymi ukážkami listov, rastlín a nápojov, ako keď prechádzate prírodovedným múzeom. Poďte s nami na zájazd do Peru a ochutnáme tieto špeciality spoločne.

B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

22224
E

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Chile, Bolívia


náročnosť

16 dní

Trvanie

4990
K

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Bolívia


náročnosť

14 dní

Trvanie

4785
Cuzco - peruánsky pupok sveta Cuzco

Cuzco Cuzco - peruánsky pupok sveta

Cuzco či Cusco. Vysoko v peruánskych Andách leží prekrásne mesto, kedysi slávne hlavné mesto ríše Inkov. Dnes je jednou z najobľúbenejších…

Ivana Tomášová 24 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Nebezpečenstvo džungle Prémiový blog

Prémiový blog Nebezpečenstvo džungle

Najagresívnejší kmeň sveta, anakondie rybníčky, jaguárí strom, útok divých ôs, najväčšia bolesť na svete a dravec v penise. Ako sa robí hygiena v…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: