Už ste mali niekedy možnosť ochutnať japonský Kobe steak? Ak nie, tak Vás pozývam na našu zlatú cestu Japonskom, kde Vám v BUBO vieme dať presný typ na reštauráciu, kde si na tomto lahodnom steaku istotne pochutnáte. Buď si vyberiete reštauráciu v známej časti Tokia s názvom Shibuya, kde sa po ceste spoločne pretlačíme cez najfrekventovanejší prechod na svete, ktorý si aj následne pozrieme z vtáčej perspektívy z nasej BUBO vyhliadky, po ktorej priamočiaro pokračujeme do steakhouse-u. Určite ste už počuli príbehy o tom, ako sú tieto kravy v Japonsku každý deň masírované, ako pijú pri tom pivo a púšťajú im pri tom vážnu hudbu. Pravý Kobe steak musí mať ale úplne iné špecifiká ako tie, čo som vymenoval pred chvíľou. Jedným z nich je napríklad stupeň mramorovania mäsa. Ten musí byť minimálne na úrovni 6. To znamená, že mäso bude z veľkej časti mastné. A aj to jeden z dôvodov prečo je ten steak taký lahodný. Na jazyku sa vám bude priam až rozpúšťať. Ďalej mäso musí pochádzať z kastrovaného býka alebo z mladej kravy tzv. jalovice, ktoré nemajú viac ako 470 kg. Každé takéto zviera musí byt označené 10 miestnym kódom, aby bolo možné pravosť steaku spätne vysledovať. Ak Vám steak v Tokiu zachutí, ďalšiu možnosť ochutnávky budeme mať na jednej z najznámejších ulíc Osaky s názvom Dotombori, kde sa aj práve nachádza naša skupinka. Tu si Kobe steak budete môcť vychutnať pri stolčeku priamo na ulici. My zajtra ukončujeme našu vydarenú cestu Japonskom, kde nás po celý čas okrem krásne rozkvitnutých sakúr sprevádzala aj pozitívna atmosféra, za čo ide veľká vďaka všetkým zúčastneným :)
Tipy a zážitky - Japonsko
- Hrad v Osake
- 10 najväčších chýb, ktoré v Japonsku radšej nerobiť
- Šinzo Abe – vražda japonského premiéra
- Shinkansen - pýcha japonskej infraštruktúry
- Onsen - tradičné japonské kúpele
- Hirošima - spomienka na Sadako Sasaki
- Japonsko - na deň Tokijčanom
- Japonsko - tajomstvá ostrova Miyajima
- Plastové jedlo v Japonsku
- Japonský Kiyomizu-Dera konečne zrekoštruovaný
- Japonsko - vlak ktorý rozváža sushi
- Saké - výroba tradičného japonského nápoja
- (Naša) posledná večera v Japonsku
- Ako chutí Japonsko?
- Shinsekai - v uličkách historickej Osaky
- Akvárium v Osake
- Japonsko - kde je najlepšia gyoza?
- Najfotografovanejšia pamiatka Japonska
- Kjótska hlavná stanica - mesto v meste
- Kobe - najlepšie steaky na svete?