Lima - prechádzka časťou Miraflores

Lima - prechádzka časťou Miraflores

Ak ste v hlavnom meste Peru, v Lime, určite okrem centra mesta, jeho nádherných balkónov, katedrály či katakomb nevynechajte prechádzku v jeho najmodernejšej časti - Miraflores. Dištrikt rozliehajúci sa na 10km2 ponúka dychberúce útesy, parky, top reštaurácie a ubytovať sa môžete v jednom z luxusných hotelov.

Cestovatelia väčšinou strávia v Lime len krátky čas pri presune na svojej ceste do Cusca, Machu Picchu a za expedíciami po horských prechodoch, ktorými sa prekrásne Peru pýši.

Ak by ste však mali len jeden deň, ktorý môžete stráviť v Miraflores, určite neoľutujete. Už ráno môžete začať aktívne v parku, kde sa cvičí joga. Pekne ponaťahovaní si skočíte na kávičku, napríklad do PUKU PUKU, kde nájdete každý deň aj čerstvé pečivo a koláčiky. Tí, ktorí milujú šum mora, sa môžu prejsť po pláži a privítať nový deň. Prechádzka nekončí, v Miraflores nájdete niekoľko parkov, ktoré sa oplatí vidieť.

Najznámejší je Kennedy Park, kde vás očarí nie len pokoj od rušnejšej časti mesta, ale aj miestni umelci, folklórni speváci a prechádzať sa s vami budú aj mačky, ktoré tu majú svoj domov. Ďalším je park Intihuatana s ikonickým dielom od umelca Fernanda Szyszla, ktoré vytvoril na počesť Machu Picchu a významného archeologického nálezu v ňom, ktoré nesie rovnomenný názov - Intihuatana. Milovníci nákupov si tu prídu na svoje, keďže v blízkosti parku sa nachádza nákupné centrum Larcomar, ktoré je zasadené do skaly a má niekoľko úrovní obchodov rôzneho druhu.

Samozrejme, je tu program aj pre odvážnych lovcov zážitkov, a to paragliding. Za niekoľko minút ste vo vzduchu vo výške takmer 150 metrov. Zrazu sa na všetku tú krásu, nekonečné útesy a výhľad na celé mesto dívate zhora. Určite si pribaľte foťák alebo kameru, toto je zážitok na celý život.

Po výdatnom lete ponad mesto a Pacifik sa vrátime na Malecón, ako ho volajú miestni, teda na promenádu. Ako ináč by sme videli západ slnka, za ktorým tu cestuje toľko ľudí? Nájdeme si mieso v Parku lásky, kde sa vyníma socha bozkávajúceho sa páru. Tento park je venovaný všetkým zamilovaným, milovaným aj milujúcim. Pri tom všetkom viac ako vhod padne horúca čokoláda alebo palacinka v kiosku Beso Francés, v preklade francúzsky bozk. Ešte krátka prechádzka parkom a vyrážame za kulinárskym zážitkom.

Peru je známe svojou gastronómiou a celosvetovo uznávanými šéfkuchármi. Nájdete tu mnoho ocenených reštaurácií. My sme sa dnes rozhodli pre reštauráciu Maido, ktorá je v rebríčku 50 naj reštaurácií sveta. Majú tu degustačné menu, ale aj peruánske národné jedlo - ceviche, ku ktorému neodmysliteľne patrí drink pisco sour. Tak dobrú chuť a nazdravie!

B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

22224
E

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Chile, Bolívia


náročnosť

16 dní

Trvanie

5489
K

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Bolívia


náročnosť

14 dní

Trvanie

4785
Cuzco - peruánsky pupok sveta Cuzco

Cuzco Cuzco - peruánsky pupok sveta

Cuzco či Cusco. Vysoko v peruánskych Andách leží prekrásne mesto, kedysi slávne hlavné mesto ríše Inkov. Dnes je jednou z najobľúbenejších…

Ivana Tomášová 24 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Nebezpečenstvo džungle Prémiový blog

Prémiový blog Nebezpečenstvo džungle

Najagresívnejší kmeň sveta, anakondie rybníčky, jaguárí strom, útok divých ôs, najväčšia bolesť na svete a dravec v penise. Ako sa robí hygiena v…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: