Prechádzame cez rušnú nákupnú ulicu Hondori, ktorá tvorí moderné centrum mesta Hirošima, až na jej koniec, kde nás čaká gastronomický zážitok - Okonomiyaki. Je ňou tradičná japonská placka, ktorej názov by sa dal preložiť ako “to čo máš rád, upečené”. Už samotný názov nám evokuje, že sa bude skladať z viacerých ingrediencií. Základnú variantu tvorí placka, podobná našej palacinke, ku ktorej sa takpovediac pripojí ešte kapusta, klíčky, rezance, slanina a na vrchu nesmie chýbať vajíčková palacinka potretá štedrou vrstvou “okonomiyaki omáčky”. Tá je podobná Worčestrovej omáčke. Samozrejme, túto základnú verziu si môžete vylepšiť o ďalšie ingrediencie ako syr, chobotnice, tuniak, morské plody a iné. Príprava jedla prebieha na stole pred vami a pre všetkých súčasne. Práve tu sa ukáže majstrovstvo kuchára, ktorý nám predvedie svoje zručnosti. Ako sa hovorí, oči jedia prvé a my s úžasom pozeráme na celý proces prípravy, pokiaľ nám placka “nepristane” na stôl priamo pred nami. Potom sa už s chuťou púšťame do hirošimskej špeciality. Odporúčame zapíjať dobre vychladeným japonským pivom.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Japonsko
- Shinkansen - pýcha japonskej infraštruktúry
- Onsen - tradičné japonské kúpele
- Hirošima - spomienka na Sadako Sasaki
- Japonsko - na deň Tokijčanom
- Japonsko - tajomstvá ostrova Miyajima
- Plastové jedlo v Japonsku
- Japonsko - vlak ktorý rozváža sushi
- Saké - výroba tradičného japonského nápoja
- (Naša) posledná večera v Japonsku
- Ako chutí Japonsko?
- Japonsko - kde je najlepšia gyoza?
- Kobe - najlepšie steaky na svete?
- Kuromon market - najlepší street food Osaky
- Dotonbori, Osaka - tip na reštauráciu
- Konzumácia alkoholu v Japonsku
- Ako sa pripraviť na tajfún v Japonsku?
- Japonská whisky - luxus za dobrú cenu
- Tokyo - ako chutí miliónový tuniak?
- Tokyo - výlet na ostrov Odaiba
- Odaiba - umelý ostrov v Tokijskom zálive