Tropická záhrada Monte Palace Madeira

Tropická záhrada Monte Palace Madeira

V 18. storočí si britský generálny konzul Charles Murray kúpil pozemok južne od kostola Monte, na vrchu kopca Monte, a premenil ho na nádherné sídlo, ktoré dostalo názov ,,Quinta to Prazer". Neskôr, v roku 1897 odkúpil túto nehnuteľnosť Alfredo Guilherme Rogrigues a inšpirovaný palácmi, ktoré videl na brehoch Rýna, postavil palácový ,,dom”, ktorý sa následne premenil na hotel ,,Monte Palace”. Výhľad z hotela Monte Palace bol úchvatný - priamo na záliv Funchal a jeho zelené okolie. Miesto sa stalo veľmi obľúbeným pre domácich, ale aj zahraničných návštevníkov. 

Alfredo Guilherme Rodrigues zomrel v roku 1943, čo viedlo k zatvoreniu hotela Monte Palace. V roku 1987 hotel ,,Monte Palace” odkúpil podnikateľ José Manuel Rodrigues Berardo a tak sa na Madeire zrodila tropická záhrada Monte Palace, ktorá sa po rekonštrukciách stala príjemným a obľúbeným miestom na prechádzky.

Tropická záhrada Monte Palace Madeira sa rozprestiera na ploche 70 000m² a dnes tu nájdeme bohatú zbierku exotických rastlín zo štyroch kútov sveta. Cykasy z južnej Afriky; azalky kvitnúce of novembra do apríla; orchidey z Himalájí kvitnúce od novembra do mája; klívie z južnej Afriky kvitnúce v apríli; hortenzie; sekvoje z Ameriky; akácie z Austrálie ale aj tisícročné olivovníky z Portugalska. Nachádzajú sa tu aj dve orientálne záhrady, ktoré reprezentujú čínsku a japonskú kultúru. Vybudovali sa aj jazierka a pri centrálnom jazierku môžeme pozorovať labute, indické pávy či plameniaky. 

V záhrade sa nachádza aj výstavný priestor s tromi galériami, v ktorých je vystavená zbierka minerálov a drahých kameňov či zbierka súčasných zimbabwianskych sôch. Vystavených je približne 700 vzoriek minerálov, väčšinou z Brazílie, Portugalska, Južnej Afriky, Zambie, Peru, Argentíny a Severnej Ameriky. 

V záhrade nájdeme aj zbierku portugalských kachličiek, na ktorých sú vyobrazené náboženské výjavy a historické udalosti. V celej záhrade sa nachádza súbor 40 panelov venované histórii Portugalska, pričom každý panel zobrazuje najdôležitejšie udalosti z obdobia monarchie a republiky. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Madeira (POR), Portugalsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

3075
K

Azorské ostrovy (POR), Madeira (POR), Portugalsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

2452 2954€
K

Európa  

Azorské ostrovy (POR), Madeira (POR), Portugalsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

3075
Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény Prémiový blog

Prémiový blog Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény

Tri málo známe ostrovné geografické pojmy. Mikronézia leží na severe Tichého oceánu, Makaronézia v Atlantiku a Maskarény na juhu Indického oceánu.…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Madeira - najkrajšie miesta ostrova večnej jari Blog

Blog Madeira - najkrajšie miesta ostrova večnej jari

Z východného okraja Atlantiku sa týči zelená hornatá perla menom Madeira. Portugalský ostrov, kde sa divoké modré vlny rozbíjajú o útesy a…

Martin Šimko 15 min. čítania
Zaujímavosti a fakty, ktoré ste o Portugalsku (ne)vedeli Blog

Blog Zaujímavosti a fakty, ktoré ste o Portugalsku (ne)vedeli

Portugalsko je krajina skvelého vína a jedla, nádherných pláží, surfovania a najkrajších romantických historických miest, aké ste kedy videli.…

Adriana Molnárová 21 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek

OD PÓLU K PÓLU 2024

NAJVYŠŠIE ZĽAVY OD 13.9.