V Japonsku zrušili lety po strate nožníc

V Japonsku zrušili lety po strate nožníc

Cestujúci na japonskom letisku New Chitose Airport boli cez víkend svedkami bizarného incidentu. Z jedného obchodu na letisku zmizli nožnice. Následkom tejto straty bolo zrušených 36 letov a ďalších 201 odložili na iný termín.

Všetci pasažieri museli ešte raz prejsť letiskovou kontrolou, aby sa stratené nožnice našli. Bezpečnostná služba New Chitose Airport mala obavy, že nožnice ukradla osoba, ktorá zamýšľala únos lietadla či teroristický čin. Nožnice napokon našiel jeden zo zamestnancov obchodu, v ktorom sa stratili.

Prevádzkovateľ letiska sľúbil, že urobí všetko preto, aby sa podobný incident neopakoval, čo bola aj žiadosť japonského ministerstva dopravy. Mnohí však reakciu letiska chválili a vyzdvihovali.

Aj na tomto príklade sa dokonale ukázal cit pre detail, bezpečnosť a fungujúci systém Japonska. Krajina vychádzajúceho slnka je pre cestovateľov azda najbezpečnejšou na svete, čo tento bizarný incident iba dokreslil a niet divu, že zájazdy do Japonska sú čoraz populárnejšie.

New Chitose Airport sa nachádza v meste Čitose v blízkosti Sappora na ostrove Hokkaido. V Japonsku ide o jedno z vôbec najrušnejších letísk. Informáciu priniesla BBC.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Južná Kórea, Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4893 6990€
K

Ázia  

Japonsko, Čína


náročnosť

10 dní

Trvanie

2595 3460€
K

Ázia  

Japonsko


náročnosť

15 dní

Trvanie

6990
Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola Tokio

Tokio Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola

Prehliadka Tokia? Žiaden problém, ak máte skúsenosti. Synonymum špičkových technológií a elektroniky, biznisu, tvrdej firemnej disciplíny, ale aj…

Martin Šimko 38 min. čítania
Ogasawara - japonské Galapágy Prémiový blog

Prémiový blog Ogasawara - japonské Galapágy

Navštíviť Japonsko nie je vôbec náročná záležitosť, čo však jeho najizolovanejšie vzdialené ostrovy? Ogasawara je tajný raj pre športových rybárov…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania
Osaka - motor Japonska Osaka

Osaka Osaka - motor Japonska

Ak sa chystáte navštíviť krajinu vychádzajúceho slnka, určite si vo svojom programe nechajte miesto aj pre návštevu Osaky. Okrem toho, že vďaka…

Martin Ferenčík 16 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: