Teplé ráno prajem z Kjúšu. Raňajky? Vždy polievka "miso" {je fajn že sa to pije z laqiuverovej misky a nemusíte sa zbytočne namáhať s lyžičkou - je to zo sójovej pasty a pôsobí ako náš hovädzí vývar} a k tomu často ryžové koláčiky na slano rôzneho druhu s nakladanou zeleninou, slanými čerešňami, rybami. Paličky a tá super ryža, fakt lepšia než inde na svete. Čaj, káva a noviny. Výborný zelený čaj a slušná káva. Inak tu jem väčšinou surové morské potvory. Sushi a sashimi to ja tu v Japonsku milujem. Bohužiaľ sa to nedá preniesť domov. Cítiť že ryba, sépia atď je absolútne čerstvá, vidieť, že oni to vedia nakrájať tak, že mäso je mäkkučké, rozplýva sa, je delikatesné. Jedol som sushi všelikde, ale iba tu je taká konkurencia a zákazník taký náročný, že si nemôžu dovoliť podať Vám zlú kvalitu. O chvíľu sadám do šinkansenu a na obed sme v Kyoto. Bude jar v Kyoto iná než leto? Kúpil som si o Kyoto špeciálnu knihu a už tri dní ju lúskam. Veľmi sa teším.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Japonsko
- Hrad v Osake
- 10 najväčších chýb, ktoré v Japonsku radšej nerobiť
- Šinzo Abe – vražda japonského premiéra
- Shinkansen - pýcha japonskej infraštruktúry
- Onsen - tradičné japonské kúpele
- Hirošima - spomienka na Sadako Sasaki
- Japonsko - na deň Tokijčanom
- Japonsko - tajomstvá ostrova Miyajima
- Plastové jedlo v Japonsku
- Japonský Kiyomizu-Dera konečne zrekoštruovaný
- Japonsko - vlak ktorý rozváža sushi
- Saké - výroba tradičného japonského nápoja
- (Naša) posledná večera v Japonsku
- Ako chutí Japonsko?
- Shinsekai - v uličkách historickej Osaky
- Akvárium v Osake
- Japonsko - kde je najlepšia gyoza?
- Najfotografovanejšia pamiatka Japonska
- Kjótska hlavná stanica - mesto v meste
- Kobe - najlepšie steaky na svete?