Syr saganaki je jedným z najlepších, ktoré môžete ochutnať v Grécku. Juhoeurópska krajina je známa kvalitnými syrmi ako feta, kassera či manouri. Saganaki je však výborný ako predjedlo, ale aj hlavné jedlo. Vyrába sa väčšinou z ovčieho či kravského mlieka, ale aj z kozieho či kombinácie všetkých mliek. Dochucuje sa najmä tymiánom, červenou paprikou či čiernym korením. Nesmie chýbať olivový olej.
Syr je pevný, nerozteká sa a je pohodlný na žutie, hoci sa nerozpadá napríklad ako feta syr a nie je "šmykľavý a piskľavý" ako halloumi. Pokiaľ ho vypražíte, môže sa podávať aj ako vyprážaný syr s pita chlebom alebo hranolkami. Ochutnajte túto grécku dobrotu, jednu z mnohých v rámci rozmanitej gréckej kuchyne.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Grécko
- Najlepšia grécka sladkosť
- Souvlaki - história gréckeho jedla
- Tzatziki - história gréckej omáčky
- Ouzo - grécky aperitív
- Aténska Akropola
- Kréta - zážitky z ostrova
- Disk z Faistu
- Rhodos a Johaniti
- Najlepší hotel v Aténach sa volá Grande Bretagne
- Atény - Národné archeologické múzeum
- Staroveké Delfy
- Epidauros - najlepšie zachované divadlo staroveku
- Korint a Apolónov chrám
- Aténska Agora
- Mys Sunion - najkrajší západ slnka
- Nafplio - prvé hlavné mesto Grécka
- Mykény - Agamemnón aj Schliemann
- Atény - najkrajšia štvrť Plaka
- Partenón (Grécko)
- Knosos (Kréta); Labyrint, ktorý strážil Minotaurus