Najmagickejšie miesto na svete

Najmagickejšie miesto na svete TOP 10 magických miest sveta

Aké sú tie najmagickejšie miesta na našej platéte? Server Slingo zozbieral údaje z viacerych zdrojov ako je google, socialné siete a konkrétne čerpal aj z verejne dostupných hodnotení turistov, kde sa v texte referencie najviac vyskytovalo slovo magický.

V rebríčku sa tak na prvom mieste umiestnilo mesto Inkov ukryté vysoko v Andách, svetoznáme Machu Picchu - jeden z novodobých divov sveta, ktorý sa nachádza v Peru. Z prieskumov sa zistilo, že sa na google hľadal názov Machu Picchu 19-miliónovkrát počas obdobia 1 roka a na instagrame malo 2,4 milióna postov. Prečo ho každý označuje za magické? To je azda to najlepšie slovo akým označiť starodávne ruiny ukryte v zelených kopcoch Ánd. Dych berúca scenéria, nad ktorou sa ráno približne o 8:00 zdvihne hmla vám vytvorí naozaj mystickú atmosféru. Machu Picchu je presne také krásne, aké ho vidíte na každej fotke. O tom sa presvečil už nejeden Slovák na našich zájazdoch v Peru. Okrem toho sú zaujímavé aj ďalšie umiestnenia.

Na druhom mieste skončilo skalné mesto Petra v Jordánsku, ktoré bolo na google hľadané 9,3-miliónkrát a má 1,8 milióna postov na Instagrame. Petra je zároveň ďalší novodobý div sveta, ktorý môžete zažiť s BUBO na dovolenke v Jordánsku! My v BUBO na ceste okolo sveta s privátnym BUBO lietadlom navštevujeme každý zo 7 divov sveta a v ankete medzi našími klientmi Machu Picchu tiež vyhralo. Pozývame vás na túto cestu raz za život! Odchádzame 20.11.2024.

Ďalej v rebríčku nasleduje anglický Stonehenge s 12 miliónov hľadaní na google a s 924917 postov na Instagrame. Na štvrtom mieste sa umiestnila Sintra v Portugalsku, ktorú navštevujeme každé leto na zájazdoch do Portugalska. Ďalej to je prekvapivo k nám blízky Hallstatt v Rakúsku, kam cestujeme na skvelom letnom zájazde Alpská päťka.

Nasleduje Pamukkale na zájazdoch v Turecku, Lauterbrunnen vo Švajčiarsku, Colmar a Mont-Saint-Michel vo Francúzku na zájazde pre gurmánov a rebríček TOP 10 uzatvára Hobbiton na Novom Zélande. Nový Zéland bol pre nás v BUBO destináciou známou nádhernou prírodou. Aj dnes je stále medzi Slovákmi veľmi populárny! Presvečíte sa sami o tom na zájazde Nový Zéland - Stredozem a navštívte Hobitton.

Z týchto pamiatok Sintra vyhrala prvé miesto v rebríčku najfotogenickejšej destinácie na svete s počtom postov na Instagrame 2,5 milióna. Ktoré mesto je magické pre vás? Ak ste ho ešte nenašli pozývame vás cestovať s BUBO!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

22224
E

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Chile, Bolívia


náročnosť

16 dní

Trvanie

4990
K

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Bolívia


náročnosť

14 dní

Trvanie

4785
Cuzco - peruánsky pupok sveta Cuzco

Cuzco Cuzco - peruánsky pupok sveta

Cuzco či Cusco. Vysoko v peruánskych Andách leží prekrásne mesto, kedysi slávne hlavné mesto ríše Inkov. Dnes je jednou z najobľúbenejších…

Ivana Tomášová 24 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Nebezpečenstvo džungle Prémiový blog

Prémiový blog Nebezpečenstvo džungle

Najagresívnejší kmeň sveta, anakondie rybníčky, jaguárí strom, útok divých ôs, najväčšia bolesť na svete a dravec v penise. Ako sa robí hygiena v…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: