Sushi dnes už aj u nás pozná asi každý. Keď sa však vrátite z Japonska, pomaly si ani nepamätáte na všetky tie dobroty. Ako to vníma sprievodca BUBO? Takto: Čo tebe najviac chutilo? Mramorové hovädzie mäso, ktoré bolo pre mňa lepšie ako argentínsky steak!!! Steaky Kobe patria medzi gurmánske zážitky. Ale aj tie ustrice na ostrove Mijadžima boli skvelé! Téma sa začína viac šíriť autobusom a každý povie svoj vlastný gurmánsky zážitok. Japonsko to nie je len sushi. Úhor s ustricovou omáčkou, polievky s udon rezancami, alebo pre mňa jednoznačne jemne pikantné tofu. Každý deň niečo iné a užívame si to krásne. Každý sa podelí o svoj zážitok. A večer to ukončíme v štýlových baroch pri lahodnej whisky Yamazaki. A čo to sushi? Ako nik vo svete nevie spraviť najlepšie bryndzové halušky ako u nás doma pod tatranskými štítmi, tak nik nevie pripraviť najlepšie sushi ako v krajine vychádzajúceho slnka. A keď skúsite z tuniaka modroplutvého... A sushi servírované robotmi? Aj toto zažívame. Japonsko to nie sú len pamiatky, šinkanzen, japonská presnosť, hora Fuji, šintoistické chrámy... ale aj skvelé jedlo. Idem si dať poslednú miso polievku s riasou. Viete ako skvelo chutí?
Tipy a zážitky - Japonsko
- Plastové jedlo v Japonsku
- Japonsko - vlak ktorý rozváža sushi
- Saké - výroba tradičného japonského nápoja
- (Naša) posledná večera v Japonsku
- Ako chutí Japonsko?
- Japonsko - kde je najlepšia gyoza?
- Kobe - najlepšie steaky na svete?
- Kuromon market - najlepší street food Osaky
- Dotonbori, Osaka - tip na reštauráciu
- Konzumácia alkoholu v Japonsku
- Japonská whisky - luxus za dobrú cenu
- Tokyo - ako chutí miliónový tuniak?
- Hrad v Osake
- 10 najväčších chýb, ktoré v Japonsku radšej nerobiť
- Šinzo Abe – vražda japonského premiéra
- Shinkansen - pýcha japonskej infraštruktúry
- Onsen - tradičné japonské kúpele
- Hirošima - spomienka na Sadako Sasaki
- Japonsko - na deň Tokijčanom
- Japonsko - tajomstvá ostrova Miyajima