Kabira Bay – najkrajšia zátoka Ishigaki

Kabira Bay – najkrajšia zátoka Ishigaki

Záliv Kariba sa považuje za jedno z najkrajších vyhliadkových miest v Ishigaki. Nachádza sa v blízkosti rovnomenného mesta.

Hoci je pláž s bielym pieskom a tyrkysovou vodou nádherná, kúpať sa v nej je zakázané. Dôvod? Pestujú sa tu čierne perly. Zátoka Kabira je jedným z dvoch miest v Japonsku, kde sa pestujú. Druhým miestom je ostrov Iriomote.

Kariba je najsevernejším miestom, kde sa produkujú čierne perly. Zároveň je aj domovom významného vedca Susumu Takahashi, ktorý ako prvý zaviedol dodnes zachovanú techniku kultivácie čiernych perál. Osobne sa tu starajú o všetky čierne perly, vrátane starostlivého zberu perlorodiek. Miestne čierne perly vynikajú jemnými perleťovými vrstvami, dúhovými odtieňmi a kvalitným leskom.

V zálive môžete jedine vyskúšať plavbu v presklených člnoch. Ak chcete vidieť morské dno bez toho, aby ste sa namočili, tak toto je pre vás tá pravá príležitosť. K dispozícii sú v čase 9:00 – 17:00. Lístky si môžete kúpiť v obchodoch v blízkosti parkoviska.

Tropickú atmosféru Kariby si vychutnáte aj počas prechádzky po pláži, no za návštevu stojí aj chrám na vrchole kopca neďaleko vyhliadkového bodu – Kariba Kannon. Postalivi ho v 17. storočí, kedy sa tu nachádzal jeden z hlavných prístavov ostrova.

 

Foto: Martin Šimko


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Južná Kórea, Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

5080 7257€
K

Ázia  

Japonsko, Čína


náročnosť

10 dní

Trvanie

2848 3560€
K

Ázia  

Japonsko


náročnosť

15 dní

Trvanie

4544 6990€
Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola Tokio

Tokio Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola

Prehliadka Tokia? Žiaden problém, ak máte skúsenosti. Synonymum špičkových technológií a elektroniky, biznisu, tvrdej firemnej disciplíny, ale aj…

Martin Šimko 27 min. čítania
Ogasawara - japonské Galapágy Prémiový blog

Prémiový blog Ogasawara - japonské Galapágy

Navštíviť Japonsko nie je vôbec náročná záležitosť, čo však jeho najizolovanejšie vzdialené ostrovy? Ogasawara je tajný raj pre športových rybárov…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania
Osaka - motor Japonska Osaka

Osaka Osaka - motor Japonska

Ak sa chystáte navštíviť krajinu vychádzajúceho slnka, určite si vo svojom programe nechajte miesto aj pre návštevu Osaky. Okrem toho, že vďaka…

Martin Ferenčík 16 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: