Najluxusnejší bar Bejrútu

Najluxusnejší bar Bejrútu

Keď spomenie niekto Bejrút, tak sa nám ako cestovateľom v mysli vynorí výbuch z roku 2020, vojny a konflikty s Izraelom, možno aj politická strana Hizballáh. Málokto vie oceniť či vysnoriť luxus Bejrútu. Krajina, ako aj jej hlavné mesto, si od roku 2019 prechádzajú katastrofálnou ekonomickou krízou, ktorá postupne eroduje spoločnosť, chudoba je viditeľná na každom rohu. Pôvodná populácia Libanončanov pred Sýrskou vojnou a konfliktom medzi Izraelom a Hamas sa pohybovala okolo 4,5 milióna, kdežto dnes sa predpokladá na cca 8,6 až 9 miliónov.

Prichádzajúci zúfalci bez domova často sú závislí od rozpadajúceho sa štátu. Na uliciach už nežobrú o peniaze, chcú len jedlo a vodu, ktorá je čoraz menej prístupnejšia v libanonskom tropickom podnebí.

Ako to často býva, krízy sa nedotýkajú tých, ktorí ju spôsobili. Bohatstvo v zlate a nehnuteľnostiach, luxusné autá, mrakodrapy za miliardy dolárov, obchodné centrá a plastické operácie sú stále veľmi veľkou súčasťou bejrútskej elity. Miesto, kde sa najbohatší stretávajú s príkro oblečenými turistami, je klub a bar Iris.

V BUBO ponúkame luxus a Iris je istotou pre každého, kto má vyššie štandardy a chuť zažiť niečo vskutku výnimočné. Návšteva je zážitkom, možnosť rezervácie dopredu je vyhradená iba pre elitu Bejrútu. Turisti. pokiaľ sú nedostatočne vyobliekaní. nemajú právo do podniku vstúpiť, a bez rezervácie sú mnohí obrátení pri vstupných bránach. Dá sa tam teda vôbec dostať? Samozrejme.

Zážitok je ale založený čisto iba na náhode. Bude aspoň jeden stôl voľný na necelú hodinku? Bude možné zažiť najkrajší západ slnka nad Bejrútom v čas? Každá z otázok sú záhadou, práve preto láka tento legendárny podnik len tých, čo sa odvážia riskovať svoj večer.

My sme sa ako správni lovci zážitkov počas zájazdu v Libanone do podniku dostali. Ako to vyzerá? Po tom, ako si vás pri vstupe premerajú od hlavy až po päty prísne pohľady SBS a skontrolujú, či máte nad 23 rokov, vám dajú „čas". Môže to byť 30 min, hodinka alebo, ako sa podarilo nám, hodinka a pol.

Naženú vás do výťahu, ktorý vás odvezie na terasu, kde vás už vrúcne vítajú nádherné Libanonky. Usádzajú vás, prichádza menu a vy máte pocit, že ste v Burj Khalife, pretože cena drinku je neskutočných 25 USD. Čašník si všíma vaše neveriace pohľady a ponúka vám možnosť „vypi koľko vládzeš" za 25 USD. My vrelo odporúčame si zobrať akciu „sunset" vďaka, ktorej si viete za hodinku a pol užiť aj štyri drinky.

Hudba je moderná, ale príjemná. Bejrútčania tancujú, obracajú sa, bavia sa a často vás stiahnu si zatancovať spolu s nimi. Je to vskutku nezabudnuteľné, či už vďaka neskutočnému rozdielu, ktorý uvidíte na uliciach pod podnikom, či už vďaka neskutočnému výhľadu na mesto a pohľadu na bohato vyobliekaných Bejrútčanov, ktorých akoby netrápil rozpad ich krajiny.

Po hodinke a 15 minútach vás čašník príde upozorniť, že máte poslednú šancu na drinky lebo o presne 20.30 h má prísť niekto dôležitý a potrebuje váš stôl. So zármutkom si objednávate niečo na záver a kocháte sa magickou atmosféru vysvieteného Bejrútu a zapadajúceho slnka, ktoré maľuje na mesto širokú škálu nádherných farieb.

Platíte a nezabudnite, že čašník očakáva viac ako 5 % tringelt. Pokiaľ mu ho nedáte, bude veľmi nepríjemný. Nenechajte si ujsť tento nádherný zážitok, neváhajte a uzavrite magický zájazd magickým večerom.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Sýria, Irak, Libanon


náročnosť

10 dní

Trvanie

2450 3500€
K

Ázia  

Libanon, Jordánsko


náročnosť

10 dní

Trvanie

2960
E

Ázia  

Sýria, Libanon


náročnosť

10 dní

Trvanie

3990
TOP 10 miest, ktoré sa oplatí navštíviť v Libanone Blog

Blog TOP 10 miest, ktoré sa oplatí navštíviť v Libanone

Libanon je krajina, ktorá je rozlohou takmer päťkrát menšia ako Slovensko, no má takmer identický počet obyvateľov. Na malej ploche sa tiež vďaka…

Erik Almáši 13 min. čítania
Bejrút – prehliadka a tipy Bejrút

Bejrút Bejrút – prehliadka a tipy

Bejrút je pre mnohých cestovateľov veľkým prekvapením. Poklad Blízkeho východu s množstvom kontrastov, ktorý sa prirovnáva k Parížu. A nie nadarmo.…

Monika Šeniglová 10 min. čítania
Sunniti vs šiiti a čo sa stalo v Karbale Blog

Blog Sunniti vs šiiti a čo sa stalo v Karbale

V Bahrajne, kde vládne sunnitský vladár, ale väčšina poddaných sú šiiti (shia), mi moja známa, pôvodom Nemka, ktorá žije v ostrovnej krajine…

Ľuboš Fellner 56 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: