Čo vedieť pred novým ročníkom NHL?

Čo vedieť pred novým ročníkom NHL?

Piatok 7. október je veľkým dňom pre fanúšikov zámorského hokeja. Najkvalitnejšia hokejová súťaž sveta NHL oficiálne odštartuje večer o 20.00 h nášho času. Udeje sa tak v Prahe, kde sa v piatok a v sobotu odohrajú dva zápasy medzi tímami Nashville Predators a San Jose Sharks. O jednu z najslávnejších trofejí sveta Stanley Cup zabojuje dokopy 32 tímov. Šancu majú aj Slováci, ktorých bude v hre desať hokejistov. Čo je najdôležitejšie vedieť pred štartom sezóny NHL 2022/2023?

Začiatok sezóny v zámorí bude 11. októbra, koniec základnej časti sa očakáva 13. apríla. Hostiteľom WInter Classic, teda zápasu pod holým nebom, bude 2. januára Boston, ktorý vyzve Pittsburgh Penguins. O 16 dní neskôr, 18. februára, si v rámci Štadiónovej série zmerajú v Caroline sily Carolina Hurricanes a Washington Capitals. Medzitým sa 4. februára uskutoční All-Star game, teda Zápas hviezd vo floridskom Sunrise blízko Miami.

Najväčšími favoritmi na titul sú, aspoň podľa bookmakerov, Colorado Avalanche a Toronto Maple Leafs. Pri "lavínach" sa nemožno čudovať, keďže tím z Denveru obhajuje titul, udržal si väčšinu kádra a Nathana MacKinnona si upísal na dlhých 8 rokov. Pri Toronte, ktoré výborne zvláda posledné roky základnú časť, je však pochybnosť, či prejde 1. kolom, čo sa mu nedarí, a Stanleyho pohár získal naposledy v roku 1967. Určite však môžeme hovoriť o Tampe Bay ako o favoritovi - vlaňajší neúspešný finalista má taktiež pokope prakticky celý úspešný káder. Rovnako tak štátny rival Florida a kanadské tímy Calgary a Edmonton, ktoré už minulý rok preukázali fantastickú fazónu.

Slováci v NHL - bude ich desať. Medzi nimi nefigurujú defenzívne legendy Zdeno Chára a Andrej Sekera, ktorí ukončili kariéru. Veľkým otáznikom je, ako sa Juraj Slafkovský popasuje s tlakom okolo draftovej jednotky a koľko zápasov odohrá za Montreal. Bude hviezdnym nováčikom s množstvom gólov ako počas ZOH 2022 v Pekingu? (prečítajte si aj blog TOP 10 Montrealu) Draftovou dvojkou bude obranca Šimon Nemec, ako sa mu bude dariť za New Jersey Devils v kádri aj so skúseným Tomášom Tatarom? Oba tieto tímy sú považované za outsiderov, takže môžu len prekvapiť. Najväčšie šance na Stanley Cup pod Tatrami ležia v Tampe - Erik Černák by po triumfe figuroval medzi trojnásobnými držiteľmi trofeje.

Prehľad Slovákov v NHL 2022/2023:

  • Tomáš Tatar - New Jersey Devils
  • Šimon Nemec - New Jersey Devils
  • Richard Pánik - New York Islanders
  • Jaroslav Halák - New York Rangers
  • Martin Fehérváry - Washington Capitals
  • Juraj Slafkovský - Montreal Canadiens
  • Erik Černák - Tampa Bay Lightning
  • Marián Studenič - Dallas Stars
  • Adam Ružička - Calgary Flames
  • Pavol Regenda - Anaheim Ducks

Poznámka: Tento počet sa môže meniť. Pánik nemá isté miesto u Islanders a rovnako tak ani Studenič v Dallase či Ružička v Calgary. Do akcie môže preniknúť Filip Mešár draftovaný Montrealom a Servác Petrovský zase Minnesotou, obaja poputujú na farmu. Adam Sýkora, ktorého si vybrali Rangers, už zarezáva v Nitre.

S BUBO môžete zažiť naživo aj merania síl v NHL, v rámci zájazdu Halloween v New Yorku sa dostanete na zápas NHL a NBA s lístkami v cene zájazdu. Poďte s nami aj na zájazd USA - západ a zájazd do Kanady, kde vám na požiadanie vieme zabezpečiť aj lístky na NHL, pokiaľ sa bude v ten deň konať duel a budete mať oň záujem.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2433 2703€
K

Amerika  

Kanada


náročnosť

13 dní

Trvanie

4039 4590€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: