Tak toto je zostava rôznych ingrediencií, kde základ tvoria malé tortilly ošmahnuté na ohni, namáčané v zelenej salse, doplnené mäsom, zeleninou, vajíčkami, fazuľkami a syrom. Na vrchu sú ozdobené koriandrom, avokádom a červenou cibuľkou. To je energetická nádielka Chilaquiles do nového dňa ako sa patrí. Aj takto môžu vyzerať Vaše raňajky v Mexiku, ktoré pôjdete potom vybehať na pyramídy či vyplávať do mora. Ak nemáte radi moc štipľavé jedlá, požiadate chilaquiles na green salse (red salsa je štipľavejšia) a budú Vám chutiť určite fantasticky. Dnes majú chilaquiles po celom Mexiku mnoho variácií. A tie správne chilaquiles by nemali plávať vo svojej omáčke, aby neboli príliš rozmočené, a nemali by ani príliš veľa chrumkať. Musím povedať, že toto je osobne moje najobľúbenejšie mexické jedlo a najlepšie chilaquiles, ktoré som doteraz jedla, mi pripravili v reštaurácii Cuna v hoteli Wayan Mundo Imperial v Méride. Nielenže chutilo famózne, ale dali sme si ho v nádhernej reštaurácii na terase luxusného hotela, ktorý ako prvý v Méride získal Leed certifikáciu. Skvelý gurmánsky zážitok na unikátnom mieste plnom prirodzenej zelene.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mexiko
- Luxusná čokoláda z Mexika
- Tortilla mexický chlieb
- Secret bar Mérida
- Tamales, jedlo z Mexika
- Najlepší rum z Mexika - Villa Rica
- Najlepší mexický Streetfood - Tlayudas
- Čokoláda v Mexiku
- Alkohol v Mexiku
- Tequila rekord
- Strava v Mexiku
- Mýty o Mexiku
- Chiapas - najlepšia mexická čokoláda
- Recept na mexický Arroz con Leche
- Výroba tequily v Mexiku
- Mezcal - rozdiel s tequilou
- Oaxaca a jej kukuričná tortilla
- Queso relleno, jedlo
- Papadzules, jedlo
- Relleno Negro, jedlo
- Cochinita Pibil, jedlo