Yucatánske jedlo papadzules, pozostávajúce z vajíčok a tortíl, si obľúbi takmer každý. Je vhodné skôr na raňajky, ale určite Vás zasýti aj na obed. Toto jedlo má pôvod ešte u starých Mayov. Na svojom tanieri môžete očakávať porciu štyroch tortíl, ktoré sú naplnené vajíčkovou plnkou a poliate omáčkou, ktorá sa pripravuje z tekvicových semiačok a epazote (bylinka). Papadzules nájdete takmer v každej reštaurácii na svojej ceste po Yucatáne. Ak naň natrafíte, určite vyskúšajte. Jedlo neštípe. Papadzules patrí medzi mojich obľúbencov, na ktoré v Mexiku nikdy nedám dopustiť. Chutia výborne a dodajú energiu pred náročnou prehliadkou. Ak sa zastavíte v Méride, tak ich môžete vyskúšať napr. v reštaurácii La Prospe del Xtup, ktorá sa nachádza 3 bloky od centrálneho námestia a katedrály. Má príjemne vonkajšie sedenie na terase. La Prspe del Xtup robí tak trochu konkurenciu ospevovanej reštaurácii La Chaya Maya, ktorá láka turistov neďaleko, na druhej ulici. Ak máte v Méride viac času, môžete navštíviť obe. Varia neskutočne výborne a papadzules všade chutí na jednotku.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mexiko
- Luxusná čokoláda z Mexika
- Tortilla mexický chlieb
- Secret bar Mérida
- Tamales, jedlo z Mexika
- Najlepší rum z Mexika - Villa Rica
- Najlepší mexický Streetfood - Tlayudas
- Čokoláda v Mexiku
- Alkohol v Mexiku
- Tequila rekord
- Strava v Mexiku
- Mýty o Mexiku
- Chiapas - najlepšia mexická čokoláda
- Recept na mexický Arroz con Leche
- Výroba tequily v Mexiku
- Mezcal - rozdiel s tequilou
- Oaxaca a jej kukuričná tortilla
- Queso relleno, jedlo
- Relleno Negro, jedlo
- Cochinita Pibil, jedlo
- Gordita, jedlo