Cochinita Pibil patrí medzi najtradičnejšie mexické jedla, ktorých pôvod siaha na Yucatánsky polostrov. Dlho som o ňom vedela, no nikdy som ho neskúšala. Až na poslednej návšteve som sa odhodlala zahryznúť do jemnej plnky pripravenej z bravčového mäsa. Napriek tomu, že tradícia je tradícia a treba skúšať všetko, neľutujem svoje rozhodnutie, no úprimne, druhý krát si ho už nezvolím. Ak Vám neprekáža chuť a vôňa bravčového, tak cochinita pibil Vám bude chutiť. Choďte do toho. Zvoľte si ho však skôr v ten deň, kedy máte ľahké raňajky a večeru, nakoľko toto jedlo je pomerne sýte. Potom hor sa do ulíc spoznávať mesto a páliť nazbierané kalórie. Bravčové mäso do tohto receptu sa vopred marinuje v omáčke z achiote, pomarančovej šťave a cesnaku. Potom sa pomaličky pečie. Keď je mäso upečené na požadovaný stav, tak ho „potŕhajú“ vidličkou na drobné kúsky. Servíruje sa, ako ináč, s tortilami a troškou zeleniny. Pre jedlo je charakteristický jeho červený/oranžový vzhľad a ten spôsobuje práve achiote, ktoré sa pridáva do marinády.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mexiko
- Luxusná čokoláda z Mexika
- Tortilla mexický chlieb
- Secret bar Mérida
- Tamales, jedlo z Mexika
- Najlepší rum z Mexika - Villa Rica
- Najlepší mexický Streetfood - Tlayudas
- Čokoláda v Mexiku
- Alkohol v Mexiku
- Tequila rekord
- Strava v Mexiku
- Mýty o Mexiku
- Chiapas - najlepšia mexická čokoláda
- Recept na mexický Arroz con Leche
- Výroba tequily v Mexiku
- Mezcal - rozdiel s tequilou
- Oaxaca a jej kukuričná tortilla
- Queso relleno, jedlo
- Papadzules, jedlo
- Relleno Negro, jedlo
- Gordita, jedlo