Mexické Relleno Negro. Na prvý pohľad čierne sfarbenie tohto jedla nikoho nevábi a najskôr si vyberie z jedálneho lístka niečo iné, no vedzte, že relleno negro určite stojí zato vyskúšať. Výdatná porcia relleno negro obsahuje kus kuracieho alebo morčacieho mäska s vajíčkom na tvrdo a omáčkou, ktorá je pripravená z chili a byliniek. Práve tieto koreniny spôsobili tmavé sfarbenie omáčky, podľa ktorej dostalo toto jedlo svoj názov „negro“. Jedlo veľmi neštípe, práve naopak. Je vynikajúce a zároveň je aj pomerne sýte, takže s dezertom počkajte, lebo možno sa naň už nebudete vôbec cítiť.
My sme ho vyskúšali na mnohých miestach na Yucatáne, nakoľko je typické práve pre tento región. Ak sa napr. zastavíte v mexickej dedinke Izamal, ktorá bola ako prvá zapísaná na zozname Pueblo Magico (magické mexické dedinky) vďaka svojej unikátnej architektúre, žltým fasádam domčekov a starému kláštoru (navštívil ho aj Ján Pavol II., ktorý má na nádvorí pamätnú sochu), tak môžete navštíviť reštauráciu neďaleko kláštora, ktorá sa volá Zamna. Otvorená terasa, čerstvý vzduch, veľa svetla, milá obsluha...nemusíte si potrpieť na formálne oblečenie a cítite sa tu vítaný. V rohu reštaurácie je piecka, kde Vám mexická babička pripravuje čerstvé tortily, ktoré už o malú chvíľu budú servírovať k Vášmu hlavnému chodu, relleno negro. Pozorovanie prípravy tortíl, fotky a potom dobrú chuť! Jedlo tu chutí vynikajúco a vy si mexickú kuchyňu rýchlo obľúbite.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mexiko
- Luxusná čokoláda z Mexika
- Tortilla mexický chlieb
- Secret bar Mérida
- Tamales, jedlo z Mexika
- Najlepší rum z Mexika - Villa Rica
- Najlepší mexický Streetfood - Tlayudas
- Čokoláda v Mexiku
- Alkohol v Mexiku
- Tequila rekord
- Strava v Mexiku
- Mýty o Mexiku
- Chiapas - najlepšia mexická čokoláda
- Recept na mexický Arroz con Leche
- Výroba tequily v Mexiku
- Mezcal - rozdiel s tequilou
- Oaxaca a jej kukuričná tortilla
- Queso relleno, jedlo
- Papadzules, jedlo
- Cochinita Pibil, jedlo
- Gordita, jedlo