Povinný poplatok za poistenie na Zanzibare

Povinný poplatok za poistenie na Zanzibare

Všetci cestujúci, ktorí plánujú navštíviť súostrovie Zanzibar po 1.septembri 2024 si budú musieť zakúpiť okrem víz aj komplexné cestovné poistenie poskytované subjektom, ktorý spravuje zanzibarská vláda. Povinné poistenie, ktoré stojí 44 USD/osoba na trojmesačné obdobie, t.j. 92 dní, je navrhnuté tak, aby poskytovalo základné krytie, najmä v prípade núdze - úrazu, zranenia alebo náhlej choroby a následného ošetrenia na lekárskej pohotovosti.

Táto iniciatíva, na ktorú dohliada Zanzibar Insurance Corporation (ZIC), má za cieľ zvýšiť bezpečnosť a pohodlie turistov a zároveň podporiť miestnu ekonomiku prostredníctvom zvýšených príjmov z cestovného ruchu. Vláda nebude brať do úvahy, či má cestujúci prichádzajúci na Zanzibar zakúpené iné cestovné poistenie, keďže tento poplatok bude povinný pre všetkých cestujúcich na ostrov.

Zanzibarská vláda verí, že vďaka zavedeniu tohto opatrenia a vyšším príjmom zabezpečí okamžitú pomoc cestujúcim, ktorí čelia zdravotným alebo iným nepredvídaným problémom a zároveň vytvorí bezpečnejšie prostredie pre návštevníkov ostrovov. Poistenie si bude možné pohodlne zakúpiť online počas procesu žiadosti o vízum, prípadne si ho budú vedieť cestujúci zaobstarať po prílete na ostrovy.

Táto zmena politiky je súčasťou širšieho úsilia zlepšiť celkový cestovateľský zážitok a riešiť výzvy spojené s poskytovaním včasnej a efektívnejšej zdravotníckej starostlivosti návštevníkom v núdzi. 

My v BUBO cestujeme na ostrov korenia a klinčekov nepretržite už viac ako 20 rokov, vyberte si z našej ponuky zájadov na Zanzibar.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Zanzibar, Tanzánia, Keňa


náročnosť

15 dní

Trvanie

6235
E

Afrika  

Zanzibar, Tanzánia


náročnosť

16 dní

Trvanie

5160
E

Afrika  

Tanzánia


náročnosť

14 dní

Trvanie

6280
TOP 10: Najvyššie vrchy, ktoré poľahky zdoláte Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najvyššie vrchy, ktoré poľahky zdoláte

V priemere sme určite v horách lepší než Holanďania či naši bratia Česi. To nám Slovákom umožňuje do našich ciest po šírom svete zaradiť aj…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
TOP 20: Najkrajšie pláže sveta Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Najkrajšie pláže sveta

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 69 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: