Chcem dnes vzdať hold všetkým polárnikom. Dnes je totižto sto rokov odo dňa kedy na južnom póle stanula noha človeka. Bola to Nórska výprava pod vedením Roalda Amundsena. Mapujem cesty mnohých cestovateľov a teraz som sa rozhodol, že vyrazím aj na póly. Nastal čas. Prvá naša cesta teda úplne na cestovateľsky najťažšie dosiahnuteľný pól nedôjde, to je už zasa iná liga. No chceme byť na Antarktíde v čase kedy si skutočne pripomenieme sté výročie. Mohol som ísť na Antarktídu pred pár rokmi ale chcel som počkať na tento čas. V správny čas na správnom mieste , zvykne sa hovoriť. Mám dohodnuté -bol to pôrod – že budeme v deň keď stál na južnom póle konkurenčný Robert Falcon Scott priamo na Britskej báze. Verím, že to vyjde, inak sú mesiace mojej prípravy zbytočné.Každopádne vzdávam hold polárnikom a Amundsenovi a Nórom zvlášť. Byť prvý je vždy ťažké. Klobúk dolu. Foto: po rokoch som sa na tretikrat na Južný pól dostal. Som ten vpravo a stojím s ekologickou charitou podporujúcou, aby slovenské deti triedili odpad. Vytiahnúť zástavku v takej zime je náročné. A kto je ten vpravo? Podobá sa na Amundsena však =) Je čosi po polnoci
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Polárne oblasti
- Heroic Age of Antarctic Exploration
- Robert Falcon Scott – polárnik
- Tučniaky cisárske - naj
- Vráskavec dlhoplutvý naživo
- Drakeov prieliv a Antarktická konvergencia
- Luxusný hotel v Reykjavíku
- Dettifoss
- Ako chutí Island
- Reinebringen - krásne Lofoty, Nórsko
- Ľadovec Denali, Aljaška