Fajitas si môžete predstaviť ako rýchle mäsové "minútkové jedlá", ktoré v Mexiku vedia pripraviť naozaj že dokonalo. Práve fajitas ja osobne na cestách v Mexiku zbožňujem. Môžu byť kuracie alebo hovädzie, ja osobne preferujem tie tradičné, a to práve tie hovädzie. Mäsko si jednoducho nakrájate na pásiky a opečiete ho na oleji s nakrájanou cibuľkou a paprikou. K tomu sa pridá korenie a voda a jedlo sa dusí niekoľko minút. Jedlo sa konzumuje s tortilami a v každej dobrej reštaurácii Vám ich pripravujú priamo mexické mamičky či babičky na otvorenom ohni, aby ste ich dostali na svoj stôl čerstvé a starostlivo s láskou upečené. Fajitas sú populárne hlavne v tej oblasti v Mexika, ktorá susedí s Texasom. V celom tomto regióne sa fajitas objavujú na prvom mieste zoznamu Tex-Mex gastronomických zážitkov. Do dnešných čias si fajitas vytvorilo mnoho variácii a okrem kuracieho či hovädzieho mäsa sú na výber napr. aj krevety, rôzne druhy zeleniny. Každopádne určite Vám ich naservírujú s ingredienciami ako šalát, smotana, syr, paradajky a guacamole.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mexiko
- Luxusná čokoláda z Mexika
- Tortilla mexický chlieb
- Secret bar Mérida
- Tamales, jedlo z Mexika
- Najlepší rum z Mexika - Villa Rica
- Najlepší mexický Streetfood - Tlayudas
- Čokoláda v Mexiku
- Alkohol v Mexiku
- Tequila rekord
- Strava v Mexiku
- Mýty o Mexiku
- Chiapas - najlepšia mexická čokoláda
- Recept na mexický Arroz con Leche
- Výroba tequily v Mexiku
- Mezcal - rozdiel s tequilou
- Oaxaca a jej kukuričná tortilla
- Queso relleno, jedlo
- Papadzules, jedlo
- Relleno Negro, jedlo
- Cochinita Pibil, jedlo