Odporúčame ju ochutnať napr. v La Chaya Maya v Meride! Je to každopádne tradičná mexická polievka, ktorá sa s obľubou jedáva po celom Yucatáne. Je korenistá, kombinujúca chute kuracieho mäska a paradajok. Pôvod tejto polievky je diskutabilný no historici si myslia, že bude pravdepodobne pochádzať zo starých mayských receptov. Limetková polievka - ako si ju pripravíte? 1/ uvaríme 2 litre kuracieho vývaru spolu cesnakom, koriandrovou (petržlenovou) vňaťou, 30dkg kuracích pŕs, oreganom, trochou štipľavej papriky, šťavou zo 4 limetiek, ochutíme vegetou, soľou, čiernym korením 2/ 40dkg červenej kapie pokrajáte na prúžky a 50 dkg bielej cibule pokrájame na prúžky, orestujeme, kuracie prsia nakrájame tiež na prúžky, 2 limetky na krúžky 3/ podávame tak, že na dno misky dáme hrsť na prúžky nakrájanej a opečenej tortille (polámaných mexických lupienkov) a trocha kuracieho maska, papriky, cibule a krúžkou limetky - prelejeme vriacim vývarom! Dobrú chuť! APERITÍV: Tequila podávaná zvlášť a s vychladenou paradajkovou šťavou ochutenou tabascom, čiernym korením, limetkou s ľadom ... so slanou krustou okolo okraja pohára - o to si poproste! Pre najlepšie zážitky cestujte s BUBO do Mexika. Vyberte si jeden z mnohých kombinácii zájazdu na bubo.sk/Mexiko.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mexiko
- Luxusná čokoláda z Mexika
- Tortilla mexický chlieb
- Secret bar Mérida
- Tamales, jedlo z Mexika
- Najlepší rum z Mexika - Villa Rica
- Najlepší mexický Streetfood - Tlayudas
- Čokoláda v Mexiku
- Alkohol v Mexiku
- Tequila rekord
- Strava v Mexiku
- Mýty o Mexiku
- Chiapas - najlepšia mexická čokoláda
- Recept na mexický Arroz con Leche
- Výroba tequily v Mexiku
- Mezcal - rozdiel s tequilou
- Oaxaca a jej kukuričná tortilla
- Queso relleno, jedlo
- Papadzules, jedlo
- Relleno Negro, jedlo
- Cochinita Pibil, jedlo