Severokórejská kuchyňa je zahalená tajomstvom takmer ako celá krajina. Keď sa tu už ocitnete, bola by veľká škoda neochutnávať miestne špeciality. Podobá sa na kuchyňu Južnej Kórei, čo si všimnete aj na vlastnej koži. Medzi tradičné jedlá patrí obľúbené Kimči, ktoré môže byť prakticky akoukoľvek zeleninou, len musí prejsť špeciálnou fermentáciou. Kimči môžete jesť na raňajky, obed aj večeru ako prílohu k jedlám. Najobľúbenejšou prílohou je ryža a tiež tu nájdete viacero ryžových jedál. Medzi tradičné jedlá patrí Bulgogi, grilované tenké kúsky mäsa alebo Bibimbap s ryžou, zeleninou, sójovou pastou, vajcom či mäsom. V Kaesongu si zamilujete Banchan, kráľovský obed, ktorý tvorí veľké množstvo mištičiek s rôznymi jedlami. Aj vďaka takýmto jedlám získate lepší prehľad o lokálnej kuchyni. Špecialitou Pchjongjangu sú aj studené rezance, ktoré patria k legendám miestnej gastronómie. K rezancom dostanete kúsky mäsa, uhorku, kapustu aj chren a nechýba sójová omáčka. V kuchyni sa často objavujú aj ryby alebo dary mora, ak sa nachádzate v prímorských oblastiach. Rodiny si v hlavnom meste radi zájdu na Hot Pot, ktorý si pripravujú sami z priložených ingrediencií. Skúsite ho aj vy? Skvelou špecialitou je aj kura na ženšene typické pre juh krajiny. Z nápojov skúste severokórejské, čapované pivo, ženšenový čaj alebo lokálnu pálenku Šodžu.

← Strava, jedlo a reštaurácie (zoznam krajín)

K

Ázia  

Severná Kórea (KĽDR), Južná Kórea

19.10. → 29.10.

náročnosť

11 dní

Trvanie

4950