Cieľom francúzskeho zámorského územia, ostrova Réunion, je do konca roku 2028 produkovať všetku svoju energiu prostrední…

Strava, jedlo a reštaurácie Réunion (FRA)
Gastroscéne na Reunione dominuje francúzska a kreolská kuchyňa.
Raňajky v hoteloch bývajú typicky francúzske. Toast, džem, čaj a nejaká tá šunka. Samozrejme platí čím lepší hotel tým väčší výber.
Najlepšie reštaurácie sa koncentrujú do dvoch oblastí a to hlavné mesto Saint Denis a oblasť Saint Gilles - Boucan Canot. Oblasť Saint Gilles - Boucan Canot je lepšia keďže je to mimo mesta, priamo na pláži s možnosťou pozorovať veľryby priamo z vášho stola. Niekoľko reštaurácií, plážové prechádzky ale aj bezpečné miesto na kúpanie. To je Boucan Canot. Odporúčame reštauráciu La case Bambou alebo Ti Boucan. V Saint Denis sa zastavte v Le 144.
Počas výletu okolo Reunionu sa zastavte v La Panoramique: hoci ide o malú reštauráciu, kuchyňa je domáca a naozaj tam máte pocit, ako keby vám u seba doma varil nejaký domáci – skrátka, príjemná, rodinná, kreolská atmosféra. Za skvelú cenu Vám tu miestna rodina pripraví menu, ktoré zahŕňa predjedlo v podobe chutného šalátu, hlavný chod býva vynikajúca, domáca kari klobáska, k tomu aj kúsky kuracieho mäsa, ryža a celé to poliate šošovicovou omáčkou – typické, lokálne, kreolské jedlo, ktoré v sebe nesie prvky z rôznych kútov sveta. Za tým nasleduje ešte lokálny ovocný koláč a k tomu všetkému aj domáci punč a vlastné réunionske víno. A kto bude chcieť, kávička na záver.
Veľmi poplárne sú plážové bary s dobrým vínom, základným jedlom, kde je hlavným cieľom iba zábava. Otvárajú sa až po 18:00.
Obľúbeným lokálnym pivom je Dodo a La Reunion produkuje aj skvelý rum. Skvelý výber nájdete na letisku vrátane rozličných limitovaných edícií. Vyskúšajte aj tzv. mladý rum 4 mesiace starý...len pozor je to dunihlav.
Ak máte radi víno tak určite vyskúšajte produkciu lokálnych viníc. Víno z Cilaos je na ostrove pojmom. Hrozno sa pestuje v divokej centrálnej časti ostrova. Už v roku 1860 tu usadlíci založili vinohrad ale až v roku 1915 nabrala produkcia na obrátkach. Vin de Cilaos je sladké ostrovné víno, ktoré síce nedosahuje kvality Grand Cru ale aj nato vinári intenzívne pracujú. zaujímavosťou je, že je to najlepšie európske víno aké sa produkuje na južnej pologuli!
Réunion (FRA) - pripravte sa na dovolenku
Prémiový blog Prežil som Réunion
Réunion – dobrodružný a úchvatný ostrov v Indickom oceáne. Už prílet sem je niečím výnimočný. Ako sa blížime k nášmu cieľu, pod nami sa celé dlhé…
Prémiový blog Náš deň na Réunione – divoká perla prírody
Ľudí priťahuje kombinácia krásy s drsnou povahou. Veď preto máme radi niektorých akčných hrdinov, chodíme obdivovať vysoké hory, preto chce každý…
René-Claude a Cyril sú dvaja poštári na Réunione, na prvý pohľad nenápadní páni, prejdú stovky…
V súvislosti s narastajúcou degradáciou koralových útesov na ostrove Réunion bola v roku 2007 zriadená národn…
Húseničiarka réunionská je drobný vtáčik, ktorý sa nachádza iba na ostrove Réunion, žije v pohorí Roche…