Strava v Keni je veľmi chutná a prispôsobená európskym žalúdkom. 

Prvé dva dni odporúčame vystríhať sa nápojom s ľadom a ovociu a zelenine umývanej pod vodou a nešúpanej. Organizmus je oslabený z cesty a môže zareagovať. Po tomto už jedzte všetko, na čo máte chuť.

Ak máte väčšiu spotrebu tekutín, nie je problém po ceste dokúpiť vodu. Z nápojov dostať kúpiť všetko od Coly cez pivo, víno, cider až po prvotriednu whisky. Ochutnajte miestnu zázvorovú malinovku „Stoney Tangawizi“.

Do krajiny je povolené doviezť jeden liter/jedna fľaša tvrdého alkoholu.

Jedným zo zážitkov môže byť pre Vás napr. návšteva reštaurácie v Nairobi – Carnivore. Je to typ brazílskej churrascarie, kde nosia grilované mäso na mečoch a servírujú na horúce taniere pri stole. Nemusia sa tu báť ani vegetariáni, myslia tu aj na nich. Určite si nechajte miesto aj na dezert a miestny nápoj „Dawa“ (medicína), ktorú začali robiť aj v iných baroch po Nairobi. Originál je však len jeden. My v BUBO túto reštauráciu obľubujeme. 

Pre silnejšie nátury je možnosť ochutnať pravú domácu stravu. Najpopulárnejším jedlom je grilované jahňacie alebo kozie mäso – „nyama choma“. Keďže mäso nie je odležané, je tuhé a potrebujete dobré zuby na spracovanie. V hoteloch a lodžiach je často k večeri na výber aj tradičný „guláš - stew“, a tak môžete ochutnať aj tento typ kuchyne. Vo všeobecnosti má východoafrická kuchyňa indický nádych, vzhľadom k ich silnému vplyvu za posledných viac ako 100 rokov. Na pobreží je typická swahilská kuchyňa, ktorá mieša indickú, arabskú a európsku kuchyňu. Tu sú často používanými ingredienciami kari a kokosové mlieko. Hlavnými surovinami sú tu ryby a ďalšie plody mora. Kto má toto rád, príde si na svoje.

Ak máte radi pivo, v Keni ochutnajte Tusker. Bolo založené už v roku 1922 v Nairobi a bolo pomenované na počesť jedného z bratov-zakladateľov, ktorého pri love zabil slon. Slona s obrovskými klami v angličtine volajú „tusker“ (tusk=kel). 

Pokiaľ máte záujem o reštaurácie, ktoré sú niečím unikátne, nechajte sa inšpirovať našim výberom. Tieto zariadenia považujeme za najlepšie, najluxusnejšie alebo jedinečné na danom mieste. Nie vždy musí ísť o luxus samotný, môže byť vybraná vďaka lokalite, ponuke, alebo hodnoteniu gastronomickými odborníkmi.

Sierra Brasserie (Nairobi) - Pravdepodobne prvý kombinovaný butikový pivovar a reštaurácia vo východnej a strednej Afrike. Tím stojaci za Sierra Beers zdokonalil svoje schopnosti v pivovare Gordon Biersch v San Franciscu. Začnite na osviežujúcej terase a následne sa presuňte do elegantnej jedálne, ktorá je vkusne a moderne zariadená. Nechajte sa niesť ich inventívnym menu, s ktorým preskočíte z Afriky do Stredozemného mora a cestou si zapožičiate niekoľko chutí v Ázií. Vyskúšajte 28 dňový steak s modrým syrom, malajskou laksou alebo vegánskym tanierom, a večeru zakončite čokoládovým dezertom s omáčkou so slaným karamelom a pralinkovou zmrzlinou. Vlastné pivo Sierra je podľa majiteľov varené podľa zásad a pôvodného bavorského zákona Reinheitsgebot, i keď v dnešnej dobe je sporné, čo vlastne tento zákon mal usmerňovať. Mnohí pivári ho však považujú za hlavný a jednoduchý zákon varenia piva. Neočakávaný zážitok uprostred Nairobi.

Cestuj vďaka čítaniu

Čítajte, rozširujte si obzor a zbierajte pri tom zľavové kódy na cesty s BUBO.