Kuchyňa na Seycheloch je ovplyvnená Afrikou, Francúzskom, Indiou a Čínou. Sú v nej výrazne zastúpené koreniny ako zázvor, citrónová tráva, koriander a tamarínd. Základom jednoduchej lokálnej stravy sú plody mora s ryžou. Alternatívou sú rozličné druhy kari z ktorých je azda najautentickejšie kokosové kari. V hotelových reštauráciách sa stretnete so štandardným svetovým fusion jedlom, ale nájdete tu aj lokálne špeciality ako netopierie karí, žraločie čatní, palmový šalát alebo kasavový puding.

Vyskúšajte miestne palmové víno (calou) alebo lokálne pivá. Istotou dobre chuti je lokálny rum. V ponuke je aj kokosový rum a ak si trúfnete majú aj rum 69 – naozaj silný rum, ktorý vás na slnku položí. 

Hovorí sa, že láska ku krajine ide cez žalúdok. Radi Vám sprostredkujeme tie najlepšie reštaurácie a bary. 

Reštaurácie, ktoré odporúčame na Seycheloch :

Parrot - táto reštaurácia sa špecializuje na medzinárodný bufet. Je súčasťou hotela Berjaya Beau Vallon a väčšina z Vás si práve tu dá prvú večeru. V rámci bufetu hľadajte miestne špeciality.

Indická reštaurácia Mahek, kde zažijete tu pravú indickú kuchyňu a vďaka presklenej stene môžete pozorovať celý proces varenia a spoznať tajomstvá indickej kuchyne. Keď vyjdete z hotela Berjaya na pláž, odbočte doprava a po 20 minútovej príjemnej prechádzke po piesku ste tu.

Marie Antoinette sa nachádza na okraji centra hlavného mesta Victoria je bezpochyby najznámejšou reštauráciou na Seychelách. Oficiálne bola vyhlásená za národnú pamiatku v roku 2011. Samotná budova má viac ako 100 rokov, takže ak hľadáte tradičnú seychelskú kuchyňu na ostrove Mahe, mali by ste ísť týmto smerom. Reštaurácia bola otvorená v roku 1972 a môže sa pochváliť tým, že jedálny lístok zostáva od tejto doby nezmenený. Nájdete tu všetky kreolské klasiky vrátane netopierieho kari, všetko je pripravené z miestnych surovín. Vynikajúca kvalita jedla v ohromujúcom prostredí.

La Scala je reštaurácia v Bel Ombre, 3,5km od hotela Berjaya Beau Vallon. Špecializuje sa na talianske jedlá vysokej kvality s kreolským nádychom. Už niekoľko rokov sa považuje za jednu z najlepších reštaurácií na Seychelách. Taliansky šéfkuchár Gianni Torsi a Silvana, manželský pár prevádzkuje reštauráciu s obrovským množstvom lásky a vášne pre to, čo robia. Pokiaľ chcete večerať na tomto mieste, rezervujte si stôl čo najskôr, pretože reštaurácia je takmer vždy plná.

Rey and Josh cafe takeaway - jednoduchý fastfood na La Digue s vynikajúcim rybacím curry.

Pokiaľ máte záujem o reštaurácie, ktoré sú niečím unikátne, nechajte sa inšpirovať našim výberom. Tieto zariadenia považujeme za najlepšie, najluxusnejšie alebo jedinečné na danom mieste. Nie vždy musí ísť o luxus samotný, môže byť vybraná vďaka lokalite, ponuke, alebo hodnoteniu gastronomickými odborníkmi.

Le Grand Maison: Nachádza sa na farme La Plaine St Andre. Hlavný dom bol postavený v roku 1792. V tom čase bol miestom na spracovanie a sušenie kokosu a farmou s koreninami. Dnes je domovom liehovaru rumu Takamaka a úžasnej reštaurácie. Reštaurácia je v starom plantážovom dome, ktorý bol krásne zrekonštruovaný. Na jedálnom lístku nájdete tradičné kreolské jedlá, ako aj ich vlastné recepty. Všetko jedlo je nádherne aranžované a chuť je fantastická. Koktejlové menu je tiež jedinečné – niečo, čo musíte ochutnať! Reštaurácia je z pláže Beau Vallon vzdialená približne 22 kilometrov na juh.

Cestuj vďaka čítaniu

Čítajte, rozširujte si obzor a zbierajte pri tom zľavové kódy na cesty s BUBO.